Helsinky - Finsko (červen 2014)

Vytvořeno: 29 únor 2016
Zobrazení: 1119

Rok: 2014
Motocykl: Harley-Davidson Sportster

Do Finska, Švédska a Dánska jsme jednou zavítali sice plánovaně, ale jen za účelem, že tyto země projedeme na cestě domů. Celé to vzniklo tak, že jsme jeli na Super Rally 2014 do Tallinnu (Estonsko) a zpátky se nám nechtělo znovu přes Lotyšsko, Litvu a Polsko, tak jsme využili trajekty, a to nejdříve do Helsinek (Finsko) a pak do Stockholmu (Švédsko).


Cena obou trajektu byla 63 Euro (cca 1750 Kč) na jednoho s motocyklem a měli jsme je objednané dopředu.

Trajekt z Tallinnu do Helsinek jede asi 2 hodiny, ale volný byl jen ten v neděli brzy ráno a to v 7:30 hod. V Helsinkách jsme strávili několik hodin, které jsme využili na prohlídku města a na průzkum přístavu, tržiště a doporučené restaurace Zetor, kterou mi jednou kdysi dávno doporučil kámoš. Škoda jen, že přes den to tam bylo dost mrtvý, ale výzdoba nezklamala a večery tam jsou asi super.

Ačkoliv všeobecně nesnášíme klasické turistické stezky jako je prohlídkový autobus HOP-ON HOP OFF, tak jsme ho vzhledem k časové tísni využili a udělali jsme opravdu dobře. Provezl nás všude, kde mají něco zajímavého. Výhodou je, že se dá kdekoliv nastoupit a za nějaký časový interval zase nastoupit do jiného.

Trajekt do Stockholmu jede cca 15 hodin a nám to jelo v 17:30 hod. a na místo dorazí v 9:30 hodin ráno. Trajekt byl obrovský, prostě "megaobchoďák" na vodě. Jídelny, restaurace, bary, obchody, kasina, herny atd. atd. Samotný výjezd z Helsinek byl impozantní a za krásného slunečného odpoledne, jsme se začali „vysouvat“ z přístavu. Hned jsme si na ten výhled, kde vidíte jak ostrůvky na moři tak skoro celé Helsinky na dohled koupili u stánku na palubě pivka a rychle jsme se naladili na odpočinkovou náladu.

fin 02 fin 03

vstup do galerie

Uložit
Cookies uživatelské preference
Naše webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Tím, že tyto stránky dále používáte, s tím souhlasíte.
OK
Odmítnout vše
Další informace
Analytics
Nástroje používané k analýze dat k měření efektivity webu a k pochopení jeho fungování.
Google Analytics
OK
Odmítnout